Autor: Personaliuudised.ee • 15. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pikaajaline staaž ühe tööandja juures on pigem eelmise sajandi teema

Tööstusajastust pärinev struktureeritud töökorraldus oma täpselt määratud tööülesannetega on lootusetult aegumas – nii inimesed kui organisatsioonid vajavad üha enam paindlikkust.
Töötaja ja tööandja vaheline pikaajaline lojaalsus kuulub pigem läinud sajandi tööelu juurde, tänapäeval pole see enam kummagi huvides, leiab tunnustatud juhtimismõtleja Tamara Erickson.

Korduvalt maailma mõjukaimate mõtlejate edetabelisse Thinkers50 valitud Erickson, kes on tänase PARE aastakonverentsi „Muna õpetab kana” peaesineja, peab aegunuks arusaama, et töötaja lojaalsus tasustatakse järjepideva karjääri ja pensionipõlvega. Uus reaalsus on, et ei töötaja ega tööandja huvides pole nn elukestev suhe.

Enamgi, töötajate jaoks on juba täna muutumas normiks omada mitut sissetulekuallikat nagu teine töökoht, ettevõtluseks kasvanud hobi vms. Seda põhjusel, et traditsiooniline, kindlaksmääratud ülesannetest koosnev töösuhe asendub palju suuremat paindlikkust lubava töövormide virvarriga – tsükliline, projektipõhine, osaline töö, äriline suhe töö tegijatega jne.

Ericksoni kinnitusel teevad ettevõtete jaoks üha enam tööd inimesed, kes pole töötajad, ning ettevõtted peavad kohanema arvukate kokkulepete kompleksses maailmas.

Tamara Ericksoni üks põhiteese on, et tööstusajastust pärinev struktureeritud töökorraldus oma täpselt määratud tööülesannetega on lootusetult aegumas – nii inimesed kui organisatsioonid vajavad üha enam paindlikkust ja edukaks osutavad need, kes suudavad lahendada probleeme ülesande, mitte aga töö või rolli põhiselt. 

Ecikson tutvustab oma tüvimõtet ka maailma mõjukaimate mõtlejate Thinkers50 kodulehel.

Allikas: PARE

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456