Autor: Personaliuudised.ee • 25. september 2020

Värbamine taastub teosammul

Nii riigi- kui ka erasektori värbamisplaane kaardistava rahvusvahelise uuringu kohaselt hakkab optimism tööturgudel mõõdukalt taastuma. Üleilmselt on kõige pessimistlikum endiselt turismi-, hotelli- ja toitlustussektor ning paljudes riikides on kadunud hulga töökohti ka transpordis ja tootmises. Kõige kiiremini paistab kriisis taastuvat ehitussektor, seda ilmselt riiklike tellimuste toel.
Foto: Pixabay

ManpowerGroupi kvartaalse uuringu raames küsitleti 38 000 tööandjat 43 riigist, et teada saada, millised on nende selle aasta viimase kvartali värbamisplaanid. Kui eelmise kvartali tulemused olid läbi aja kõige negatiivsemad, siis nüüd on näha mõõdukaid tööturu taastumise märke, aga muutused on siiski tagasihoidlikud. Kui võrrelda eelmise kvartaliga, siis näevad tööturul paranemist 37 riigi tööandjad, samas eelmise aasta sama ajaga võrreldes on värbamisplaanid kesisemad 41-s riigis 43-st.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456