Autor: Helen Roots • 7. november 2022

TOP 10: Personaliuudiste lugejate lemmiklood oktoobris

Oktoobris oli Personaliuudiste loetuimate lugude keskmes tööjõu teema. Uurisime, missuguseid tööandjaid peavad töötajad atraktiivseks, mida kujutab endast vaikne lahkumine, mida hõlmavad ettevõtete lahiaja värbamisplaanid ja mis nipid võiks värbamise juures abiks olla jne. Samuti kummutasime töösuhete 10 levinuimat müüti. Heida pilk peale ja veendu, et sul midagi olulist kahe silma vahele ei jäänud!
Foto: Evi Schults

1. Eksklusiivne! Vaata, kui atraktiivne on sinu organisatsioon tööandjana 254. tööandja hulgas!

Vaata, kui huvitatud on Eesti kogenud töötajad ja järelkasv sinu organisatsioonis töötamisest võrreldes teiste Eesti tööandjatega! Kes on 2022. aastal Eesti atraktiivseimad tööandjad? Uuri, kas Sinu organisatsiooni tööandja brändingu tegevused on vilja kandnud ning kuidas tunnetatavad ettevõtte mainet tööandjana Eesti kogenud töötajad ja tööjõujärelkasv, sealhulgas tudengid ja kutsekoolide õpilased.

2. Kui atraktiivne on sinu organisatsioon kogenud töötajate hinnangul 2022. aastal?

Personaliuudised ja Instar toovad lugeja ette 2022. aasta Eesti suurima ja pikaajalisema tööootuste uuringu tööandjate atraktiivsuse edetabelid, mis põhinevad enam kui 1200 Eesti kogenud töötaja hinnangul.

3. 10 nippi, mis värbamise sulle kergemaks teevad

Kõige populaarsem ametipositsioon, mida täna täita loodetakse, on värbaja oma, ent tööjõudu napib igas sektoris ja igal tasemel – puudu on nii juhte kui lihtsa töö tegijaid. Kuidas neid leida?

4. Ekspert selgitab: mis on uus töötegemise fenomen “vaikne loobumine”

Noored juurutavad üha enam vaikse lõpetamise või loobumise ehk quiet quitting'u töötamise ideed, kirjutab Kauppalehti.

5. Quiet quitting ehk vaikne tiksumine ja kuidas seda vältida

Great resignation ja quiet quitting on rahvusvaheliselt sel aastal olnud kõige põletavamad töötajate juhtimise teemad. Kas need pakuksid globaalselt kõneainet ka siis, kui oleksime täiuslikud juhid? Ilmselgelt mitte!

6. Uuring: selgusid tööandjate lähiaja palga- ja värbamisplaanid

Järgmise kuue kuu jooksul kavatseb töötajate põhipalkasid tõsta 43% küsitluses osalenud tööandjatest, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal, mil palgatõusu plaanis 54% tööandjatest. Nii selgus Palgainfo Agentuuri ja tööportaali CVKeskus.ee sügisese tööturu-uuringu tulemustest.

7. Kuidas organisatsioonikultuuri teadlikult kujundada?

Organisatsioonikultuurist on saanud viimastel aastatel üks olulisemaid teemasid uute töötajate ligimeelitamisel ja olemasoleva personali hoidmisel. See on midagi, mis seob inimesed omavahel, aitab kaasa paremate tulemuste saavutamisele, loob konkurentsieelise või siis vastupidi, võib ka pärssida ettevõtte eesmärkide saavutamist.

8. 10 kõige enam levinud müüti töösuhetes

Tööinspektsiooni nõustamispraktika kohaselt levib töösuhete puhul nii töötajate kui ka tööandjate seas hulganisti valearusaamu. Osa seisukohti on kinnistunud seadusest, mis on praeguseks kehtivuse kaotanud, aga näiteks mõnel juhul on aluseks kuuldu, et tuttava ettevõttes kehtib selline kord. Millised on kõige enam levinud müüdid töösuhetes ja mida seadus nende kohta tegelikult ette näeb?

9. Uus trend: ettevõttesisene karjääripööre

Karjääripöörde tegemine ei ole enam midagi üllatavat, kuid üha enam suundub inimesi täiesti uude töövaldkonda just olemasoleva tööandja juures. Miks hüppab töötaja pea ees uude valdkonda ning mis sellega kaasneb ettevõttele, arutlevad Inbanki spetsialistid Eisi Mäeots, Marie Tammemäe ning personalijuht Jaanika Lill.

10. Kui kokku saavad personalitöö ja tehnoloogia: toimus konverents HRxTech 2022

19. oktoobril ühendasid personali ja tehnoloogia valdkonnad oma kogemused ja teoks sai esimene valdkondade ülene konverents.

Septembrikuu loetuimate lugude TOPi leiad SIIT!

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456