29. august 2023

Trauma läbinud kolleeg vajab märkamist ja tuge

Elu võib mõnikord kaasa tuua ootamatuid ja traumeerivaid sündmusi, mis mõjutavad sügavalt meie vaimset heaolu. Traumaatiline kriis võib järgneda sündmusele, mis on ootamatu, tugeva mõjuga ning põhjustab kannatusi ja abituse tunnet. Näiteks kui satutakse õnnetusse või nähakse seda pealt, kogetakse vägivalda või ollakse selle tunnistajaks, haigestub või kaotatakse oluline inimene.
Organisatsioonil on kasulik luua vaimse tervist toetav käitumisjuhis või plaan juhtumiteks, kus töötajate elus leiab aset traumaatilisi sündmusi või kriise, soovitab Peaasi.ee tegevjuht Anna-Kaisa Oidermaa.
Foto: ekvilibrist

Kuigi traumaatilised sündmused ei pruugi juhtuda töökohal, on neil mõju töövõimele ja kogu meeskonna sisekliimale. Tööandjal ja kolleegidel on oluline mõista, kuidas psühholoogiline trauma võib mõjutada inimese käitumist ning milline roll saab olla kriisiga toimetuleku toetamisel.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456