Autor: Personaliuudised.ee • 8. märts 2024

Globaalne uuring: pool tööandjaist on jõudmas naiste ja meeste palgavõrdsuseni

ManpowerGroupi rahvusvahelise uuringu kohaselt märgib 52 protsenti tööandjatest, et on naiste ja meeste töötasude võrdseks muutmisel eesmärgini jõudmas või jõudnud, samas ülejäänutel on endiselt mahajäämusi või pole nad selle teemaga üldse tegelenud.
Naiste osatähtsus tööjõuturul ja ettevõtluses on järjest kasvav.
Foto: Andras Kralla / Äripaev

Uuring toob välja ka valdkondlikud erinevused: kõige kaugemale on palgavõrdsuse püüdlused jõudnud finantssektoris (59%), samuti on keskmisest ees infotehnoloogia- ja sidesektor (58%). Samas näiteks tööstuses (51%), kaubandus- ja teenindusvaldkonnas (50%) ning tervishoius ja teaduses (49%) ollakse keskmisest pisut maas.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456