Autor: Helen Roots • 28. november 2023

Tulevikutöö ja tulevikuvärbamine – AI abiga lihtsamaks!

Värske „Töö ja palk“ on pühendatud tehisintellektile, võrdselt nii kardetud kui ka armastatud „tegelasele”, kelle olemasolust meil paraku pääsu ei ole. Niisiis on mõistlik leppida AI kui koostööpartneriga ja püüda sellest koostööst maksimaalselt kasu saada.
Paavo Heil, Helen Roots ja Karl-Sander Erss.
Foto: Andres Laanem

Saates uuritakse esmalt, mis toimub tööturul Teamdashi statistika järgi, seejärel süvenetakse põhjalikult tehisintellekti ja värbamise tänastesse puutepunktidesse ja tuleviku võimalustesse.

Kuulaja saab teada, kuidas AI värbamistarkvara sees töötab ning missugused ülesanded võib rahulikult tarkvarale usaldada ja millistes etappides on oluline säilitada inimlik kontakt ja vastutus. Samuti selgitame välja, miks on kandidaadikogemuse kõrval tähtsaks muutunud ka värbajakogemus.

Täna oleme olukorras, kus värbajad kasutavad AI-d sobivate kandidaatide väljasõelumiseks, samal ajal aga kasutavad kandidaadid seda niisuguste CV-de ja kaaskirjade koostamiseks, mis aitavad sinna sõelale pääseda, ehkki n-ö omade jõududega poleks inimene selleni ehk jõudnudki. Saatekülalised annavad vastuse, kuhu selline „võitlus” välja viib ja kes peale jääb, ning spekuleerivad ka nn perfect match’i teemal ja jagavad soovitusi, mida pidada silmas nii tehnoloogia abil värvates kui tööle kandideerides.

Tehisintellekti kasutamisest töökeskkonnas, eriti värbamise juures, räägivad saates Teamdashi asutaja ja tegevjuht Paavo Heil ning sama ettevõtte asutaja ja tehnoloogiajuht Karl-Sander Erss, vestlust veab Personaliuudiste juht Helen Roots.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456