Autor: Kai Saard • 6. jaanuar 2021

Need on 2020. aasta kõige loetumad lood

Eelmisel aastal loeti Personaliuudistest kõige rohkem neid lugusid, mis puudutasid suuremal või vähemal määral koroonaviirust. Samuti on olnud populaarsed eri arvamusliidrite lood, teiste seas Kadi Tamkõrv ja Vahur Ausmees.
Kadi Tamkõrv ja Vahur Ausmees
Foto: Silver Gutmann, Tallink

KKK: koroonaviirus (kaugtöö, välislähetused, sundpuhkus, palgata puhkus)

Tööinspektsioon kutsub tööandjaid üles järgima Terviseameti soovitusi seoses COVID-19 leviku tõkestamisega. Töökohal tuleb kasutada desinfitseerimisvahendeid, riskipiirkonnast saabunutel tuleb soovitada jääda kaheks nädalaks koju ja hoolega oma tervist jälgida. Töötingimuste muutmisega peavad mõlemad pooled nõus olema.

Loe pikemalt SIIT.

KKK: töötasu hüvitis

Töötasu hüvitist makstakse töötajale, kelle tööandja tegevus on erakorraliste asjaolude tõttu märkimisväärselt häiritud. Hüvitise taotlemise protsess tekitab aga mitmeid küsimusi.

Loe pikemalt SIIT.

Läbipõlejad teevad hingega tööd

Ükskõiksed inimesed ei põle läbi – läbi põlevad need, kes teevad hingega asja, usub koolitaja, endine Harju Elekter Elektrotehnika tehasejuht Kristjan Rotenberg.

Loe pikemalt SIIT.

Nortali personalijuht Kadi Tamkõrv: tulevik, mis arvati kohale jõudvat aastate pärast, jõudis nüüd kohale kaheksa nädalaga

Nortali personalijuht Kadi Tamkõrv ütleb, et märkimisväärne osa töötajatest soovib pikemas tulevikus kodukontori osakaalu kindlasti suurendada. Seetõttu on nad oma ettevõttes juba hakanud üle vaatama praegusi personaliprotsesse, juhte arendatakse virtuaalsete meeskondadega töötama ning mõtestatakse uuesti ja teistel alustel lahti pakutav töötajakogemus.

Loe pikemalt SIIT.

Põhjalik nimekiri maksusoodustustest, mille abil töötajaid motiveerida

Töötaja motivatsioonipaketi tähtsaim osa on kahtlemata töö eest saadav tasu. Samas ei ole see tingimata ainus hüve, mida töötajale pakkuda – Eesti maksusüsteemis on tööandjal võimalik töötajale ette näha veel mitmeid muid maksusoodustusi, mille abil töötajate heaolu suurendada, lisaks on need maksustamise mõttes sageli palgast soodsamad.

Loe pikemalt SIIT.

Milline on keskmine personalitöötaja ja kui palju ta teenib?

Esimeses kvartalis töötas Eestis 1529 personali tippspetsialisti, 1134 personalijuhti ja 262 kontorijuhatajate ametirühma kuuluvat vastutavat personalitöötajat. Enamik neist olid 35–44aastased naised. Kolme ametirühma peale kokku oli personalitöötajate mediaanpalk 1800 eurot.

Loe pikemalt SIIT.

Advokaat selgitab: miks ei saa karantiinis olemise aja eest haigushüvitist?

Nii tööandjale kui ka töötajale on tuttav see olukord, kui töötaja või tema laps on haigestunud ning töötajal ei ole seetõttu võimalik tööle tulla. Ka koroonaviirusesse haigestumise korral on töötajal võimalik jääda haiguslehele või hoolduslehele. Haigushüvitist oleks võimalik saada ka siis, kui inimese suhtes on kehtestatud kohustuslik karantiin.

Loe pikemalt SIIT.

Tallinki personalidirektor Vahur Ausmees: tulevad arutelud, kas viiepäevast kontorinädalat on enam tarvis

Tallinki personali- ja arendusdirektor Vahur Ausmees ütles, et pärast eriolukorra lõppu tavapärasele töörežiimile tõusevad tõenäoliselt esile arutelud, kas viiepäevane kontorinädal on vajalik ja kuidas bioloogilised ohutegurid mõjutavad meie töökeskkonda.

Loe pikemalt SIIT.

Mida peaksid tööandjad teadma seoses koroonaviiruse laialdase levikuga?

Kuna Hiinast vallandunud uus viirus COVID-19 on praeguseks levinud üle maailma, siis tuleks koroonaviiruse leviku piiramiseks teha üht-teist ka tööandjatel. Mida ja kuidas täpselt, selgitab Minudoc.ee perearst Sergey Saadi.

Loe pikemalt SIIT.

Töötasu vähendamine ja ajakava

Tööandja teatas 27. märtsil, et rakendab alates 8. aprillist töötasu vähendamist. Kas tal on selleks õigus ja mis ma tegema pean, kui ma nõus ei ole?

Loe pikemalt SIIT.

Ametlik: töötukassa lubab hüvitada viiruspuhangus tööta jäänud inimeste sissetuleku

Keskpäevaks oli töötukassa, tööandjate ja ametiühingute koosolekul kokku lepitud, et töötukassa on valmis katma viiruse tõttu tööta jäänud töötajate töötasu, mis oleks võrdne haiguslehe ajal makstava summaga ehk 70% ulatuses tavapärasest töötasust.

Loe pikemalt SIIT.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456