Autor: Helen Roots • 9. aprill 2024

Kui 60 sekundit on kõik, mis sul on ...

Aeg läks käima ... nüüd! Ja sul on 60 sekundit, et pääseda mõjule, olgu tegemist töö- või palgavestluse, müügikõne või läbirääkimistega. Kuidas sa oma 60 väärtuslikku sekundit kulutad?

Kiirus on märksõna, mida kasutatakse vast kõige rohkem, kui tuleb selgitada, kuidas läheb sinul, su perel, su ettevõttel jne. Aeg on miski, mida ei saa juurde kaubelda. Just seepärast on mõistlik jätta kõrvale kõhutunded ja isiklikud katsetused ning õppida professionaalidelt, kuidas saavutada vaid ühe minutiga see, milleks mõnel puhul võib kuluda nädalaid või kuid.

Juhtimislabor “Esimene minut” toob kuulaja ette järgmised oma valdkonna tipptegijad, kes kõik räägivad sulle oma vaatenurgast, kuidas saad esimesed 60 sekundit läbimõeldud tegevusega enda kasuks tööle panna.

Akkadiani partner Kati Vabi suudab väljendada end nii, et teisel poolel ei teki kahtlustki, mis on tema eesmärgid. Ettekandes “Esimene minut– tõhus töine kommunikatsioon meil ja mujal” kõneleb ta, et Eestis ja läänemaailmas on tavaks, et tööalane kommunikatsioon peab olema efektiivne, konkreetne ja konstruktiivne. Kuidas aga päriselt tööalastes situatsioonides kommunikeerida, et see nii ka välja tuleks? Kas neid põhimõtteid hinnatakse kõikjal maailmas? Kati toob kuulajani praktilisi näiteid ja situatsioone nii meilt kui teistest kultuuridest.

Ärimees ja näitleja Vladas Radvilavičius on elus sageli läbirääkimistelaua taga istunud ja teab, et reegel nr 1 on, et sa ei saa läbirääkimistele vastu astuda ilma ettevalmistuseta. Missugune peaks olema eeltöö ja kuidas keerulises vestluses algusest peale tugevamal positsioonil olla? Sellest kõneleb Vladas oma ettekandes “Kuidas esimesest minutist läbirääkimisi juhtida?”.

Vladas: Elu on üks lõputu läbirääkimine

Räägime läbi: lapsega– mis kell ta peab magama minema, naisega kelle käes on täna teleripult,ämmaga kelle juures seekord jõule peetakse, naabriga kuidas onõige autot parkida, kohaliku omavalitsusega kui kõrge võib aiatööriistade kuur olla, ettevõtte kaasomanikuga– mis kell hiljemalt peab omanik hommikul tööl olema,äripartneriga– ..., lepingupartneriga– ..., tarnijaga– ..., kliendiga– ..., riigiga– ..., iseendaga– ..., Jumalaga– ...

Aga kuidas?

Psühholoog Erik Rüütel teab, et õige esmamulje jätmise aluseks on arusaam oma unikaalsetest tugevustest ja oskus oma väärtust efektsemalt esile tuua. Ettekandes “Miks võib inimestel sinust vale esmamulje tekkida?” vastab ta küsimustele, kuidas luua endast õiget ja head esmamuljet ning kas juba tekkinud esmamuljet on võimalik hiljem ümber kujundada.

Erik: Ma ei jäta kunagi valet esmamuljet.

Vladas: Mina olen see, kes läbirääkimisi juhib.

Mats: Ma panen sind esimesel minutil tegema seda, mida ma tahan.

Aita: Ma sisenen ruumi nii, et esimese minutiga on publik minu.

Kati: Ma ütlen nii, et nad mõistavad mind enne, kui lause lõpetan.

Kas sooviksid samasugust enesekindlust? Tule Juhtimislaborisse juba 25. aprillil ning saad väga praktilise, privaatse ja kasuliku konverentsipäeva, peale mida võid saavutada esimesel minutil rohkem, kui kogu vestluse jooksul kokku.

Soodushinnaga registreerimine kuni 19. aprillini.

Pane esimene minut juba esimesest sekundist enda kasuks tööle, kindlustades, et sa ei jää kellelgi kahe silma vahele. Vajad selleks õige piskut – vaid oma häält ja keha. Kas aimad, mida kõike suudad saavutada, kui alustad vestlust õige hääletooni ja kehahoiakuga? Ja kui lisada sellele veel päriselt töötav artikulatsioon, võid lugeda end peaaegu võitmatuks! Vabakutseline näitleja, näitekunsti ja hääletehnika õpetaja Aita Vaher õpetab oma ülipraktilises ettekandes “Astud ruumi ja oled kohe kohal!”, kuidas aktiveerida kõnet ja artikulatsiooni, kasutades teadlikku hingamist ning kasutades sihipäraselt eesti keele häälikuid ja silpe.

“Ma panen sind tegema seda, mida ma tahan, et sa teed” - niisuguse ettekandega astub päeva lõpuks üles Belbin Eesti asutaja, juhtimis- ja meeskonnatreener ning Ettevõtluskõrgkooli Mainor lektor Mats Soomre. Tema keskendub enesekehtestamisele ja vastab järgmistele põnevatele küsimustele

  • Kuidas kehtestada ennast nii, et sa ennast sugugi ei kehtesta?
  • Kuidas mõjutab usaldus kehtestamise protsessi?
  • Kuidas kehtestada end eri inimtüüpidega?

Enesekehtestamise paradoksid, mõiste, praktika, probleemid, võimalused ja ohud.

“Vastuvaidlemine ei aita just palju edasi, proovi vahelduseks poolt vaidlemist!”–

Mats Soomre, Belbin Eesti

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456