Autor: Rivo Sarapik • 7. november 2023

Heikki Mäki: välistöötajate värbamist tuleb dünamiidiga remontida

Sisserändekvoot, palganõue ja hulgaliselt muid reegleid, mis välismaalt värbamisel kehtivad, on Heikki Mäki sõnul ajale jalgu jäänud.
Foto: Raul Mee
Eesti välistöötajate värbamise reeglid on arenenud maailma ühed karmimad ja see takistab ettevõtete arengut ning räsib majanduse konkurentsivõimet. Välismaalt töötajate värbamise seaduslikku raami tuleks nullist alustada, leiab töötajate vahendamisega tegeleva Finesta juht Heikki Mäki.

Miks Eesti ettevõtted välistöötajateta hakkama ei saa, kuidas siinsed reeglid teiste riikide kõrval endale jalga tulistavad ja mida peaks välistöötajate värbamises senisest teisiti tegema, sellest räägib seekordne saade “Tööandjate tund”.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456