Autor: Kai Saard • 4. jaanuar 2022

TOP 13: need on Personaliuudiste 2021. aasta loetuimad lood

Möödunud aastal loeti Personaliuudistest kõige rohkem neid lugusid, mis puudutasid palka, tööõigust ja vanemapuhkust. Tegime kõige populaarsematest lugudest kokkuvõtte.
Heli Raidve töölepingu seaduse muudatuste lugu oli üks loetumatest
Foto: Meeli Küttim

13. 6 olulist muudatust vanemapuhkuse ja -hüvitise süsteemis 2022. aastal

2022. aasta 1. aprillist jõustub vanemahüvitiste süsteemi reform. Sellega kaasnevad mitmed muudatused, mille eesmärk on teha uut ilmakodanikku kasvatava pere elu lihtsamaks ja sujuvamaks.

Loe pikemalt SIIT.

12. Suur nimekiri: 2021. aasta 242 kõige atraktiivsemat ettevõtet

Kes on 4610 tudengi hinnangul 2021. aastal Eesti kõige atraktiivsemad tööandjad? Vaata, kui huvitatud on järelkasv sinu organisatsioonis töötamisest võrreldes teiste Eesti tööandjatega. Kuidas mõjutavad nad ettevõtte kui tööandja mainet?

Loe pikemalt SIIT.

11. Selle aasta 1. kvartali 500 parimat palgamaksjat

Äripäeva Infopank on pannud kokku värsked tulemused suurima töötaja arvuga ettevõtetest, kes on tänavu 1. kvartalis töötajatele kõige rohkem palka maksnud. Esikümne seas leidub organisatsioone nii ehitus-, info ja side kui ka veonduse ja laonduse sektorist.

Loe pikemalt SIIT.

10. Swedbank avalikustab palgad: meil pole midagi varjata

Hommikuprogrammis käis külas Swedbanki Eesti tegevjuht Olavi Lepp, kellelt uurisime, miks on Swedbanki uutes tööotsimiskuulutustes näha ka palganumbrid. „Meil pole midagi varjata,” selgitas Lepp tööturu muutustest tingitud sammu.

Loe pikemalt SIIT.

9. Arenguvestluse küsimused: 21 parimat

„Arenguvestlus” on mõnes ettevõttes kujunenud vaat et sõimusõnaks, mida viisakas inimene kaine peaga suhu ei võta. Tegelikult ei peaks see nii olema, sest arenguvestlus aitab areneda mõlemal vestluse osalejal ja ettevõttel tervikuna.

Loe pikemalt SIIT.

8. Suur personalitöötajate palgaraport | 2021. aasta 2. kvartal

Vaatame üle, millised on personalitöötajate palganumbrid 2021. aasta teises kvartalis. Uurime, kas palk on tõusnud ja kui, siis millistel ametikohtadel ning millises piirkonnas on valdkonna töötasu suurim.

Loe pikemalt SIIT.

7. Personalitöötajate palgaraport | 2021. aasta 1. kvartal

Vaatame üle, millised on personalijuhtide ning personali ja karjääri tippspetsialistide palganumbrid 2021. aasta esimeses kvartalis. Uurime, kas palk on tõusnud ja kui, siis millistel ametikohtadel ning millises piirkonnas on valdkonna töötasu suurim.

Loe pikemalt SIIT.

6. 10 töösuhteid puudutavat muudatust 2022. aastal

Sotsiaalministeeriumi koostatud eelnõus on omajagu töösuhteid puudutavaid muudatusi. Näiteks peab tööandja edaspidi töötajat kirjalikult teavitama, mis kasu töötaja erinevatest maksudest saab, lisaks on plaanis muudatused katseaja reeglites ja sobivate töötingimuste taotlemises.

Loe pikemalt SIIT.

5. Puust ja punaseks: uuel aastal muutub lapsepuhkuse süsteem

Alates 1. aprillist 2022, mil töölepingu seaduses muutub lapsepuhkuse võtmise süsteem, tekib kõigil lapsevanematel õigus saada 10 tööpäeva tasustatud lapsepuhkust iga alla 14-aastase lapse kohta, kirjutavad Grant Thorntoni juristid Kristel Tiits ja Heliis Liiv.

Loe pikemalt SIIT.

4. Töölepingu seadust ootavad ees muudatused

Töölepingu seaduse muutmise eelnõu kohaselt peab tööandja teavitama töötajat, mis kasu saab töötaja erinevatest maksudest, lisaks on plaanis muudatused katseaja reeglites ja sobivate töötingimuste taotlemises.

Loe pikemalt SIIT.

3. Millist palka teenib personalijuht Eestis?

Palgainfo Agentuuri 2021. aasta kevadel korraldatud töötasude uuringu tulemused näitavad, et personalijuhi mediaantöötasu oli aprilli töö eest 2500 eurot (bruto).

Loe pikemalt SIIT.

2. Personalitöötajate palgaraport | 2021. aasta 3. kvartal

Vaatame üle, millised on personalitöötajate palganumbrid 2021. aasta 3. kvartalis. Uurime, kas palk on tõusnud ja kui, siis millistel ametikohtadel täpsemalt ning millises piirkonnas on valdkonna töötasu kõige enam muutunud.

Loe pikemalt SIIT.

1. Heli Raidve: personalijuhtidel pole mõtet järgmisel suvel puhkust võtta

Personaliuudiste korraldatud tööõiguse seminaril rääkis tööõiguse spetsialist Heli Raidve töölepingu seaduse (TLS) muudatustest, millega tuleb personalijuhtidel nüüd kursis olla. Muu hulgas muutuvad töölepingute vormid, mistõttu on personalijuhtidel järgmisel suvel palju tööd ja puhkust on Raidve sõnul raske võtta.

Loe pikemalt SIIT.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456